НОВИНИ

Мариела Костадинова и Теодор Великов 10-ти след първия ден

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:58, 24.04.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Други спортове
мариела костадинова теодор великов първия ден

Смесената ни двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Теодор Великов не рискуваха в темповата си комбинация по време на първия ден от турнира за Световната купа, който се провежда в столичната "Асикс Арена".

Българите изиграха без особени грешки съчетанието си, но ниската трудност им отреди оценка от 24.670 точки и 10-то място в класирането.

Въпреки това, и Мариела, и Теодор останаха доволни от изпълнението си, като споделиха, че нарочно са подходили насигурно в първия ден, за да не рискуват падания.

„Доволни сме от себе си. Оценката смятам да не я коментирам. Постарахме се да си изиграем максимално добре съчетанието. Утре се надявам изиграването ни да бъде по-добро“, сподели олимпийската шампионка за младежи Мариела Костадинова.

„За времето, което имахме за подготовка мисля, че представянето ни е много добро. Аз също няма да коментирам оценката. Това е решение на съдиите. Можеше да изиграем съчетанието и по-добре. Когато излезеш на терена адреналина и обстановката ти влияят и се допускат малки грешки, които водят до по-ниска оценка. Утре на балансовата комбинация ще сме много по-уверени и по-стабилни и ще покажем по-добри резултати. Днес спестихме два елемента, които работим. Преценихме, че ще е по-добре да играем на сигурно, без падания. Ще ги работим за световното в Женева. Харесваме си темповата комбинация. Нашият хореограф Диана Колева доста се постара. Харесва ме си музиката и екипите. Още повече си харесваме баланса. Съчетанието е ново. Надявам се да покажем и смесената си комбинация, защото и тя е нова“, допълни Теодор Великов.

Подреждането оглавиха пък оглави немския дует Даниел Блинцов и Пиа Шуетце. Те получиха 28.320 точки.

Днес предстои участниците да представят своите балансови комбинации, след които ще бъдат определени и участниците във финалите, които са планирани за неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мотосезона във Варна
Откриха мотосезона във Варна
Тройката ни при жените на 5-то място след темповата комбинация
Тройката ни при жените на 5-то място след темповата комбинация