НОВИНИ

Мария Петрова: Момичетата са много добре подготвени

мария петрова момичетата добре подготвени
bnt avatar logo
от БНТ
04:11, 05.08.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова сподели, че нашите момичета са много добре подготвени за предстоящото участие на Олимпиадата в Токио.

„През последните години ние вдигнахме летвата много сериозно, имаме шансове за медали както в индивидуалното, така и при ансамбъла. Нашите приятели от град Мураяма ми посрещат много добре вече четири години поред. Беше важно момичетата да усетят часовото време, японската култура. Надявам се да издържат психически, защото са много добре подготвени“, сподели Мария Петрова в предаването „Днес на Игрите“ по БНТ.

Преди да влязат в олимпийското село момичетата проведоха тренировъчен лагер в японския град Мураяма.

„Японците са много подготвени, момичетата ни усещат голяма любов там. В Япония съм била 35 пъти, накрая дори ми се струваше, че разбирах какво говорят. Моят допир с японците беше много положителен. Япония обърна поглед към нас, когато ние бяхме най-добрите, те идваха в България, за да се учат от нас.“

„Огромно е напрежението по време на Олимпиада. Затова в художествената гимнастика сме от сутрин до вечер в залата. Дано да имаме още медали. Ние сме последни по програма, дай Боже и ние да ви зарадваме“, коментира още Мария Петрова.

Тимът ни е в състав Боряна Калейн и Катрин Тасева в индивидуалното, както и ансамбълът при жените (Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова).

„Боряна Калейн се заяви много смело в последната година. Тя има шанс за медал. Катрин Тасева също. От Кати може да се очаква всичко. Пожелавам им да си изиграят всичко. При нас също има тактика. Проблемът при нас в ансамблите назря напоследък, защото трябва да се заложи на максимална трудност, отборите играят при максимална трудност на голяма скорост. Надявам се да бъде една добра Олимпиада за нас“, добави още именитата ни гимнастичка от „златното поколение“.

Олимпийският турнир по художествена гимнастика ще се проведе от 6 до 8 август. Състезанието ще можете да проследите в каналите на БНТ, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов ще участва в квалификациите на US Open
Димитър Кузманов ще участва в квалификациите на US Open
Григор Димитров със загуба във Вашингтон
Григор Димитров със загуба във Вашингтон