НОВИНИ

Мартин Чой е доволен от успешното състезание в Белгия

мартин чой добра форма съм съм напълно готов състезанието спа франкоршан
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 19.06.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Мартин Чой е доволен от доброто си представяне в мотоциклетните "24 часа на Спа-Франкоршан" от Световния ендюрънс шампионат.

Българският пилот и италианският тим "Авиобайк" финишираха на престижното 11-то място в клас Суперсток. Чой получи много малко време в новия си отбор в тренировките и квалификациите, но бе категорично най-бързият пилот в екипаж #101 с Ив Линдегер (Швейцария) и Давид Енрике (Франция). Българинът записа и най-бързата обиколка от тримата- 2:07.600 минути в неделя сутринта на пистата.

"Това беше поредното много тежко и трудно състезание. Важното е, че го завършихме на добра позиция. Искам да поздравя целия ни отбор за представянето и да им благодаря за професионализма. 427 обиколки направихме за цялото състезание и минахме през доста трудности, но накрая се поздравихме с успешния финал", заяви Чой.

"Уморен съм и това е напълно нормално, но тръгвам веднага към България, защото във вторник трябва да съм на пистата в Серес за провеждането на "ЕКО мото училище" 2023. Едно събитие, което се прави от моя генерален спонсор за 12-а година и нямам търпение да се запозная с новия клас участници.

"Със сигурност ще им бъде доста интересно и ще научат нови неща за безопасното каране на мотоциклет от мен и екипа. Искам накрая да благодаря най-сърдечно и на всички български фенове, които ме поздравиха за завършилото състезание в Белгия".

Чой ще вземе участие в предстоящия тази събота и неделя републикански шампионат по мотоциклетизъм в Плевен (24 и 25 юни). Той ще даде автографи на всички желаещи под специалната шатра на ЕКО България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се запали в движение на изхода на Шумен, трима души са с изгаряния
Кола се запали в движение на изхода на Шумен, трима души са с изгаряния
Започна монтирането на осветлението на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик
Започна монтирането на осветлението на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик