НОВИНИ

Мартин Чой завърши на 11-о място в клас Суперсток в "24-те часа на Спа-Франкоршан"

мартин чой завърши клас суперсток часа спа франкоршан
Снимка: Iliev Sports Agency
bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 18.06.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският пилот Мартин Чой и неговият отбор Team Aviobike с Ямаха завършиха на 11-о място в клас Суперсток в "24-те часа на Спа-Франкоршан" от Световния ендюрънс шампионат по мотоциклетизъм (EWC).

Чой получи много малко време в новия си отбор в тренировките и квалификациите, но бе категорично най-бързият пилот в екипаж #101 с Ив Линдегер (Швейцария) и Давид Енрике (Франция). Той записа и най-добрата обиколка с 2:07.600 минути в неделя сутринта.

Чой бе обявен за титулярен пилот близо два часа преди началото на състезанието и неговият първи стинт бе над час и половина заради навлизането на два автомобила на сигурността и редица повреди с електрониката на мотора. Aviobike имаха и други проблеми, но стигнаха героично до 11-ото място в Суперсток и 22-о в сборното класиране.

Победител в категорията стана #55 National Motos Honda с 556 обиколки. С 1:35.658 минути пасив завърши #33 Louit April Moto (Кавазаки), a подиума допълни #44 Honda No Limits. С четвъртото си място пък #41 Chromeburner оглави генералното класиране.

В клас Супербайк и в сборното класиране спечели #7 YART Yamaha с 572 обиколки. Австрийците, за които единственият проблем бе спукана задна гума в неделя сутрин, изпревариха с една обиколка шампионите #1 F.C.C. TSR Honda France и с три обиколки #37 BWM Motorrad.

С победата си във втория кръг YART поведе с точка в класирането срещу представителния тим на Хонда, който спечели първото състезание в Льо Ман. Следващото е "8 часа на Сузука".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват уникален фундамент на Христо Стоичков в Харманли
Откриват уникален фундамент на Христо Стоичков в Харманли
Димитров замени контузения Беретини, стартира срещу Руусувуори в основната схема в Куинс
Димитров замени контузения Беретини, стартира срещу Руусувуори в основната схема в Куинс