НОВИНИ

Мартин Чой и тимът му с 12-о място на "24 часа на Льо Ман"

bnt avatar logo
Източник: БНР
17:33, 30.08.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Мотоциклетизъм
мартин чой тимът часа льо ман

Мартин Чой и неговите италиански съотборници в "Energie Endurance - Kawasaki" Кристиан Наполи и Федерико Наполи завършиха на 12-о място в клас Суперсток на най-престижното мотоциклетно ендюрънс състезание "24 часа на Льо Ман".

В петото си участие в надпреварата покдрепяният от ЕКО българин и неговият екипаж видяха карирания флаг след 741 обиколки и на 24-а позиция в сборното класиране със Супербайк машините.

Чой бе по-постоянният от тройката на "Energie Endurance" в началото на състезанието, но в събота следобед над Льо Ман се сгъстиха облаците и през определен интервал се изсипваше дъжд, който доведе и до много катастрофи.

Инцидентите не подминаха и екипажа на Чой, като братята Наполи паднаха общо три пъти в рамките на два стинта и френският отбор с номер 91 загуби мястото си в челните 20.

След поредица ремонти на засегната лява дръжка на кормилото и частично откачената седалка на мотора на Кавазаки, отборът с номер 91 се стабилизира и изкара нощта без инциденти.

Двамата италианци пък се поправиха на зазоряване с равни времена с Чой, изкарали отбора до финалната му позиция след 741 много тежки обиколки.

Победител в 43-то издание на "24 часа на Льо Ман" стана Супербайк машината на FCC TSR Honda с номер 5, след като единственият японски отбор в ендюрънс шампионата прекара рядко виждано безаварийно денонощие, въпреки че повечето му механици останаха в Азия заради ограниченията за коронавируса.

Джош Хуук (Австралия), Фреди Форе (Франция) и най-бързият на краткия вариант на пистата Майк ди Мелио (Франция) направиха общо 816 обиколки за победата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французин с COVID-19 ден преди началото на US Open
Французин с COVID-19 ден преди началото на US Open
Калейн с 3 златни медала на уредите
Калейн с 3 златни медала на уредите