НОВИНИ

Мартин Сурилов е лидер след първия ден на рали "Стари столици"

мартин сурилов лидер първия ден рали стари столици
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
22:29, 05.08.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Действащите шампиони в рали "Стари столици" Мартин Сурилов и Здравко Здравков със Ситроен С3 Rally 2 поведоха след първия ден в тазгодишното издание на надпреварата, която се провежда край Шумен и е домакин на втория кръг от националния рали шампионат.

Сурилов беше най-бърз в четири от първите пет, а скоростният етап "Върбица" беше отменен по съображения за сигурност след катастрофата на Николай Георгиев и Георги Цонев, която ги изкара от надпреварата.

Втори във временното класиране е екипажът Пламен Стайков/Рафи Кадир с Шкода Фабия R5, които изостават с 8.7 секунди от Сурилов. Припомняме ви, че Стайков грабна успеха в първия кръг за настоящия сезон - рали "Твърдица", като тогава Мартин Сурилов завърши втори.

Третото място в рали "Стари столици" след първия пък е за националните шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев с Шкода Фабия Rally 2 evo, които изостават на повече от минута спрямо първото място. Двамата загубиха ценно време днес заради проблеми с разговорното устройство в колата.

Утре надпреварата продължава с още отсечки – по два пъти ще се карат "Пивовара" (12,66 км) и "Лозево" (6,96 км), а за финала е запазена класиката "Валерий Великов" (9,59 км), която ще носи и допълнително бонус точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 години затвор за бившия премиер на Пакистан
3 години затвор за бившия премиер на Пакистан
Лихвите по лизинга на коли са се повишили двойно за година
Лихвите по лизинга на коли са се повишили двойно за година