НОВИНИ

Мъж, убил сестра си в Омуртаг, иска свобода, съдът го остави в ареста

мъж убил сестра омуртаг иска свобода съдът остави ареста
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 01.11.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Търговищкият окръжен съд остави без уважение молбата и потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 67-годишен мъж от село Станец. Той е привлечен от Окръжна прокуратура - Търговище като обвиняем за убийство, за това, че на 7 септември 2023 г. в Омуртаг умишлено е умъртвил 61-годишната си сестра, като деянието е извършено по хулигански подбуди, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Мъж уби сестра си на улица в центъра на Омуртаг

Обвиняемият и неговата сестра се скарали в центъра на Омуртаг. Двамата спорили известно време, след което пред очите на множество граждани мъжът я намушкал с нож. Вследствие от това тя починала.

Предвиденото наказание, за което мъжът е обвинен, е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“. Съобразявайки това, както и че съществува реална опасност, както да извърши престъпление, така и да се укрие, съдът на 8 септември т.г. постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мъжът, обвинен за убийството на сестра си в Омуртаг, остава в ареста

Претендирайки, че доверителят му е със силно влошено здравословно състояние, защитата поиска по-лека мярка - „домашен арест“ или „парична гаранция“, съобщиха от институцията.

Днес Окръжният съд в Търговище остави без уважение молбата за изменение и потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ вземайки предвид, че опасността обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие, не е отпаднала. Съдът взе под внимание и съдебното му минало – осъждан е два пъти, както и факта, че настоящото престъпление е „тежко“ по смисъла на чл.93, т. 7 от НК - престъпление, за което по закона е предвидено наказание лишаване от свобода повече от 5 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението на Окръжен съд - Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд - Варна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едва три кралици са управлявали Испания досега, Леонор ще е четвъртата
Едва три кралици са управлявали Испания досега, Леонор ще е четвъртата
Страхотен Григор Димитров елиминира Даниил Медведев на Мастърс турнира в Париж
Страхотен Григор Димитров елиминира Даниил Медведев на Мастърс турнира в Париж