Миконос, Санторини и Родос в тъмночервената зона на COVID-19

от БНТ
21:38, 29.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
По света
плексигласови шатри плажовете санторини адаптира covid
Слушай новината

Южните гръцки острови в Егейско море бяха отбелязани като „тъмночервени“ на картата на COVID-19 на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията в четвъртък след нарастване на инфекциите, което означава, че пътуванията до и от региона не са препоръчителни.

Групата от 13 острова включва най-популярните дестинации в Гърция за чуждестранни туристи - Миконос, Санторини и Родос, които привличат милиони хора всяко лято.

Гърция разчиташе на популяризирането на „острови без коронавирус“, за да привлече посетителите това лято, надявайки се, че възобновяването на международните пътувания ще съживи нейната жизненоважна туристическа индустрия след най-лошата от десетилетия 2020 г. Въпреки силния юни по отношение на притока от туристи, несигурността за това как ще се развие сезонът остава.

„Очакваме да видим как ще реагират туристическите пазари“, каза Манолис Маркопулос, президент на асоциацията на хотелиерите в Родос, където повече от 90% от туристите са от чужбина, визирайки решението на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията към Европейския съюз.

Германия и Великобритания са най-големите източници на посетители в Гърция.

Тъмночервените зони на картата на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията помагат да се разграничат зоните с много висок риск, а също така помага на държавите-членки на ЕС да спазват правилата, изискващи тестване при заминаване и карантина при връщане.

Миналата седмица Крит, най-големият остров в Гърция и друга популярна дестинация, бе поставен в тъмночервената зона.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Деца и юноши зад граница бяха наградени от Държавната агенция за българите в чужбина
Деца и юноши зад граница бяха наградени от Държавната агенция за българите в чужбина
Концерт на Софийската филхармония в Борисовата градина
Концерт на Софийската филхармония в Борисовата градина