НОВИНИ

Мирослав Ангелов е начело на Рали "България" след първия ден

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 16.05.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
мирослав ангелов начело рали българия първия ден
Слушай новината

Шампионът на България Мирослав Ангелов с Шкода Фабия Рали оглави подреждането след първия ден на 51-то издание на най-голямото автомобилно състезание у нас – Рали България.

Втори във временното класиране засега е друг българин - Мартин Сурилов с Мицубиши Лансър, който изостава на минута и 4 секунди от лидера.

На 3-та позиция към момента се движи турския екипаж с пилот Угур Сойлу, който кара Шкода Фабия Ер5. Неговия пасив от Ангелов е 2 минути и 41 секунди.

Много силно каране във вчерашния ден демонстрира тандема Даниел Попов - Ангел Башкехайов с Пежо 208. Двамата притиснаха сериозно Сойлу и дори на моменти се движеха 3-ти в класирането, но все пак приключиха деня на 4-та позиция с изоставане от 3 минути и 49 секунди.

Денят бе белязан и от промяна в атмосферните условия, тъй като преди скоростния етап "Новосел 2" започна да вали, като на някои от състезателите дори им се наложи да карат, докато върху тях се изливаше град.

Трудности в първия ден имаха Кристиан Долофан и Траян Павел, които бяха принудени да се оттеглят преди седмата отсечка - "Новосел 1".

Варненците Ясен Обретенов и Калоян Шантанов пък загубиха повече от 10 минути заради скъсан носач, но те все пак продължават в състезанието.

Надпреварата обаче приключи за Петър Йорданов и Любка Йорданова, които катастрофираха в десетата отсечка със своя Хюндай.

Първият ден не завърши и Еркан Гурал от Турция, също с Хюндай.

Днес рали България продължава с последните пет етапа, които са едни от най-атрактивните – Аладжа манастир – 1 и 2, Синдел 1 и 2, както и финалния етап по улиците на Варна, който по традиция събира най-много зрители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев пред БНР: Не искам да мисля, че ще отидем на трети избори, партиите да проявят отговорност
Румен Радев пред БНР: Не искам да мисля, че ще отидем на трети избори, партиите да проявят отговорност
Приеха Коби Брайънт в Залата на славата
Приеха Коби Брайънт в Залата на славата