НОВИНИ

Младите ни националки са на четвъртфиналите на Световното първенство в Чехия

bnt avatar logo
от Димитър Русев
19:38, 03.08.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Спорт
младите националки четвъртфиналите световното първенство чехия
Слушай новината

Националките на България до 14 г. продължават с блестящото си представяне на Световното първенство по тенис в Простежов (Чехия).

Днес българките постигнаха втора поредна победа. Нашите момичета се наложиха над Мексико с 2-1 победи. С този успех България се класира за четвъртфиналите на първенството. Утре талантливите българки ще играят срещу Канада за първото място в групата. Вчера България победи Швейцария с 3-0 победи.

Девойките на България до 14 г. попаднаха в група с отборите на Швейцария, Канада и Мексико. На първенството участват 16-те най-добри отбора на планетата. Те са разпределени в четири групи от по четири отбора. Първите два отбора от всяка група се класират на четвъртфиналите.

Срещу Мексико Росица Денчева разгроми с 6-0, 6-0 Наталия Перез. Йоана Константинова пък се наложи над Каролина Алонсо с 6:2; 6:1. В срещата по двойки Ивона Савекова и Йоана Константинтова отстъпиха с 4-6, 6-4, 6-10.

България е в състав Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", Плевен), Росица Денчева (ТК "Плевен 90", Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локомотив", Пловдив) с капитан Велиан Бакалов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиниха губернатора на Ню Йорк в сексуален тормоз
Обвиниха губернатора на Ню Йорк в сексуален тормоз
Гълъб Донев: Средният процент за увеличение на пенсиите ще бъде 12.5%
Гълъб Донев: Средният процент за увеличение на пенсиите ще бъде 12.5%