НОВИНИ

МВнР: Няма български граждани сред отвлечените служители на ООН в Йемен

bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 20.02.2022 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

МВнР опроверга появилата се информация за отвлечен български гражданин в Йемен. Българското посолство в Рияд осъществи проверка и установи, че няма български граждани сред отвлечените служители на ООН в Йемен, съобщиха от външното ни министерство.

Веднага след като получихме тази информация, се свързахме с нашите дипломатически представителства в Йемен и получихме потвърждение, че няма отвлечен българин от тези петима души и тази информация е невярна. Това коментира в "Говори сега" по БНТ заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

МВнР: Група българи от изгорелия ферибот ще отпътуват за страната ни тази вечер, 7 остават в неизвестност

Тя коментира и развитието на ситуацията с изгорелия ферибот в Йонийско море и седемте наши сънародници на борда му, които все още се издирват.

От спасения по-рано днес беларуски гражданин е получена допълнителна информация за помещение, което не е засегнато от пламъците и затова има надежда, че тези български граждани може да са там, но тази информация не е потвърдена, обясни зам.-министър Петрова.

По темата за кризата в Украйна, тя заяви, че обстановката се следи ежеминутно, създаден е кризисен щаб. Следващата седмица в четвъртък се планира посещение на външния ни министър Теодора Генчовска в Украйна, съобщи още зам.-министър Петрова.

Вижте повече подробности във видеото

Гледайте още теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбски шофьор се самоуби след катастрофа с български камион
Сръбски шофьор се самоуби след катастрофа с български камион
Над 700 сигнала за насилие над деца са подадени към националната телефонна линия
Над 700 сигнала за насилие над деца са подадени към националната телефонна линия