НОВИНИ

ВМРО организира протест пред МС заради високите сметки за ток

Николай Минков
от Николай Минков
12:28, 20.02.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

ВМРО организира днес в столицата автошествие срещу високите енергийни цени.

То премина по булевард "Александър Батенберг", "Цар Освободител", парламента, "Дондуков" и завърши пред Министерския съвет. Под прозорците на властта бяха изгорени сметки за ток.

Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди призова правителството да закрие КЕВР, да спре износа на ток. А Красимир Каракачанов поиска незабавно стартиране на строежа на втора ядрена централа, с двата руски реактора.

"Това, което искаме да кажем, е, че не се справят с проблемите в България. Те са свързани с повишаване на цените, не само на електроенергията, газ и всички останали енергийни продукти, а повишаване на цените на всички продукти, включително и във всички магазини и всички стоки. Инфлацията е огромна, правителството не взема никакви мерки. Говорят се само едни празни приказки, едни слова само да замажат очите на хората, а реално няма никакви мерки нито за подкрепа на българските граждани, нито за подкрепа на българския бизнес", заяви Юлиан Ангелов - главен секретар на ВМРО.

"Ние предлагаме две прости мерки. Едното е спиране на евтиния български ток навън, т.е. продаване на тока от АЕЦ навън. И второто нещо, което е много простичко - да сложим мораториум на плащанията на зелените квоти, квотите, които вдигат неимоверно много цената от ТЕЦ-овете, защото "зелената сделка" трябва да остане малко на пауза", заяви Александър Сиди - съпредседател на ВМРО.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два хеликоптера се разбиха в САЩ
Два хеликоптера се разбиха в САЩ
Димитър Кузманов не успя да спечели титлата в Бенгалуру
Димитър Кузманов не успя да спечели титлата в Бенгалуру