НОВИНИ

На 1 май каним 25 партии за дискусия за модерна лява политика, обяви Нинова

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:13, 13.04.2024 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
Политика
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

БСП провежда разговори за широко ляво обединение. Канят на обща среща на 1 май партии и организации с близки политически възгледи. Според Корнелия Нинова в обществото има очакване левите сили да се обединят и да предложат алтернатива на статуквото.

БСП са поканили над 25 партии от левия сектор и над 20 граждански сдружения на обща среща на 1 май. Ще им предложат да се обединят около обща модерна лява политика. Кои са тези формации засега не обявяват.

"И се надяваме това да е началото на широко ляво обединение. Ще предложим на този наш форум общ документ- декларация с основните принципи, на които всички да стъпим в правенето на политиката .България има нужда от алтернатива, на лява политика и алтернатива на досегашния модел на управление, който ние определяме като паралелна държава, задкулисие, превзета държава. Търсим съюзници. Подаваме ръка и ще видим на 1 май какво ще се случи. Надявам се да зарадваме лявомислещите хора и симпатизантите ни", каза Нинова.

От БСП канят и хората, напусналите партията, част от които са в Левицата, да се върнат отново в редовете на столетницата .

""Левицата" си гледаме като на наши бивши другари, тях ги каним да се върнат в БСП, а не да подписват споразумение с БСП", обясни още председателят на БСП.

Кампанията на БСП за номинации на кандидати за 50 парламент започва, имената ще бъдат одобрени от Националния съвет на 27 април. Тогава ще стана ясни и кандидатите за Европарламента. Националният съвет на БСП одобри и предизборната платформа на партията за евровота.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова
Черноморец срази ЦСКА като гост и си гарантира първото място в края на редовния сезон в НБЛ
Черноморец срази ЦСКА като гост и си гарантира първото място в края на редовния сезон в НБЛ