НОВИНИ

Над 400 души взеха участие в конференция „Крипто Революция”

400 души взеха участие конференция bdquoкрипто революцияrdquo
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:59, 15.10.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

За втори път в София се организира конференция на тема криптовалути. И тази година тя събра много ентусиасти, като броят на посетителите надхвърли 400 души. За разлика от миналата година, този път има девет лектори от чужбина и четирима от България.

„За разлика от първия път конференцията сега е на 100% концентрирана върху най-голямата криптовалута - биткойн. Това заяви в интервю за БГНЕС Пламен Андонов, организатор на конференцията. Той каза, че тя ще продължи през целия днешен ден. Организаторът посочи, че в България, но и в целия свят, хората се интересуват от криптовалутите поради спекулативното им държание и волатилността, която има в тях – възможността човек да закупи нещо и да го продаде на по-висока цена. „Тъй като в момента пазара е спаднал, напълно нормално е хора, които по никакъв начин не виждат криптовалутите като инструмент в реалния живот, да се отдръпват”, отбеляза той и добави, че интересът към криптовалутите трябва да се изгради. „Конференция е с образователна цел. Говори се за това какви проблеми се решават, говори се за задгранични преводи и други.”, категоричен е той.

Георги Манолов, участник в конференцията каза, че има удоволствието да участва за втори път в тази конференция и е изключително щастлив, че такава конференция с такъв размер, и по-важното с такова качество се случва в България. Той обясни, че преди около 5 години е открил криптовалутите като една технология, която е достъпна за абсолютно всеки.” Независимо кой си, как изглеждаш и откъде си, в момента, в който имаш интернет връзка ти имаш достъп до тази технология и можеш да правиш транзакции с нея. Видях огромния потенциал, смятам че бъдещето ще бъде изцяло в крипто света и криптовалутите и в по-голяма степен в най-голяма криптовалута биткойн, категоричен е той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любослав Пенев: Съдиите пречат на доста отбори, без ВАР бяха по-добри
Любослав Пенев: Съдиите пречат на доста отбори, без ВАР бяха по-добри
Светлана Каменова открива българското участие в Будва
Светлана Каменова открива българското участие в Будва