НОВИНИ

Най-добрата българска футболистка стана част от "Докосни дъгата"

Елица Янкова и Евдокия Попадинова
Снимка: Докосни дъгата
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 08.06.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрата българска футболистка Евдокия Попадинова подкрепи проекта на Асоциация "Докосни дъгата" и Министерство на младежта и спорта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни".

24-годишната нападателка на италианския Наполи се включи със специално стимулиращо послание в рубриката "Шампионите споделят", която е насочена към това да мотивира младежите да се хранят здравословно, да спортуват активно и да се борят за мечтите си.

Нещо повече, звездата на родния женски футбол официално се присъединява към спортния отбор на "Докосни дъгата"! Преди броени дни Евдокия Попадинова и д-р Денислава Ангелова проведоха среща, на която бяха обсъдени възможности за съвместно сътрудничество, като петкратната футболистка №1 на България изрази категорична подкрепа и готовност да бъде неразривна част от добротворческата дейност на асоциацията занапред.

Участието ѝ в рубриката "Шампионите споделят" към проекта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни" е първата обща стъпка.

Евдокия Попадинова е родена е на 26 октомври 1996 година в Хаджидимово, а кариерата й започва в Спортика (Благоевград). Два пъти печели титлата в България с НСА София, след което става първата българска футболистка, играла в Англия - отначало в Бристол Академи, а после в Лондон Бойс. След това заминава за Щатите, където учи в университета в Охайо и облича екипите на ЮНОХ Рейсър (Лима) и Флорида Гълф Коуст Юновърсити.

В Америка става шампион в университетското първенство и е избрана за най-добър новобранец. Впоследствие рита за датския Олборг, а в края на 2020 година преминава в елитния италиански Наполи. Евдокия Попадинова е неизменна част от националния отбор на България от 2013 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Град в САЩ ще изплаща репарации на афроамериканското си население
Град в САЩ ще изплаща репарации на афроамериканското си население
Кепа бе повикан в състава на Испания за Евро 2020
Кепа бе повикан в състава на Испания за Евро 2020