НОВИНИ

Най-големите трансферни провали в Реал Мадрид

йович също заразен куртоа два отрицателни теста
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 10.07.2022
Чете се за: 11:02 мин.
Футбол
Слушай новината

Реал Мадрид продаде Лука Йович на Фиорентина, след като го бе закупил за 66 млн. евро. След този трансферен провал футболният сайт “Гол” отличава останалите играчи, който се провалиха, след пристигането си на стадион "Сантяго Бернабеу".

"Белият балет" никога не се е страхувал да се охарчи, като е плащал солидни суми за легенди като Кристиано Роналдо и Карим Бензема. За сметка на това има много други състезатели, които струваха също толкова скъпо, но не подплатиха очакванията към тях.

Николас Анелка от Арсенал за 34.5 млн. евро през 1999 г.

Реал Мадрид рискува, като плати солидна сума за младия французин, който се бе провъзгласил за "намръщения" пред британската преса. Той прекара само един сезон в тима. Дебютният гол на нападателя дойде в "Ел Класико", а по-късно той се разписа на два пъти в полуфинала за Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен. За цялата кампания обаче той вкара едва седем попадения. Французинът бе отстранен от клуба за 45 дни, след като отказа да тренира. Той сподели, че са го "третирали като куче".

Елвир Балич от Фенербахче за 26 млн. евро през 1999 г.

Наставникът Джон Тошак убеди клуба да плати колосална трансферна сума за босненеца, след впечатляващите му изяви в Турция. Контузия на коляното попречи на футболиста, който бе върнат под наем на Фенербахче след само един шампионатен гол през сезона.

Антонио Касано от Рома за 5 млн. евро през 2006 г.

Трансферната сума може да е сравнително малка, но това не означава, че парите не са пропилени. След само един гол в седем мача можем да стигнем до заключението, че головата му сметка е незадоволителна. Отношението му към клуба е плачевно, а хранителните му навици са още по-срамни. "Имах приятел сервитьор. Работата му бе да ми носи 3-4 различни вида сладкиши след секс. Правехме размяна - аз му давах жената, той ми даваше храната. Храна след секс - перфектната вечер", споделя той в интервю.

Данило от Порто за 31.5 млн. евро през 2015 г.

Бранителят признава, че играчите на клуба са подложени на силен натиск от столичните медии в страната. "Грешката се разпространява бързо, без значение колко малка е", твърди той. Изглежда, че медиите не са били твърде критични към него, защото той продължи кариерата си в Манчестър Сити и Ювентус.

Ройстън Дренте от Фейенорд за 14 млн. евро през 2007 г.

Спорно е дали образ като Ройстън Дренте притежава нужната дисциплина, за да се наложи на най-високо ниво. Шансовете му да пробие в Реал Мадрид бяха съкрушени в мача срещу Депортиво Ла Коруня, когато бе освиркан. Наставникът му Хуанде Рамос разкри, че ще помогне на възпитаника си, който страда от депресия. Вместо това играчът бе продаден на Херкулес, където отказа да тренира. На 29 години той спря с футбола, за да се фокусира върху рапърската си кариера.

Жлиен Фобер от Уест Хем под наем през 2009 г.

Това вероятно не е най-лошият трансфер в историята на клуба, но определено е сред най-странните. В договора му с "белия балет" има опция за откупване, която така и не бе активирана. Защитникът ще бъде запомнен с това, че пропусна тренировка на тима, защото си мисли, че има почивен ден. По-късно бранителят бе заснет как заспива на скамейката по време на мач, макар самият той да отрича случката. "Не бях заспал, предпочитам да спя в легла", коментира той.

Еден Азар от Челси за 120 млн. евро през 2019 г.

Провалът за Еден Азар изглеждаше сигурен още в деня, в който той се появи в клуба за предсезонната подготовка с наднормено тегло. Белгиецът е жертва на поредица от контузии в Реал Мадрид, макар като играч на Челси той почти да не страда от травми. Дори в случаите, в които играе, той изглежда като бледа сянка на крилото, което играеше в Челси.

Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт за 66 млн. евро през 2019 г.

През сезон 2018/2019 нападателят отбеляза 10 гола в 14 мача в Лига Европа и впечатли с изявите си в Бундеслигата. Интересът от страна на Реал Мадрид провокира любопитен двоен трансфер за сърбина, който игра в Айнтрахт Франкфурт като предостъпен от Бенфика. Германците закупиха играча и само ден по-късно го продадоха на испанския гранд. Той преминава във Фиорентина след само три гола в 51 мача за "кралете".

Кака от Милан за 65 млн. евро през 2009 г.

Лесно е да разберем, защо Реал Мадрид счупи рекорда за най-скъп трансфер във футбола, предвид изявите му с екипа на Милан. Носителят на Златната топка бе на 27 години и бе в разцвета на силите си. Контузиите му попречиха да сформира партньорство с Роналдо, а пристигането на Жозе Моуриньо и Месут Йозил постави под въпрос титулярната му позиция в състава. "Загубих удоволствието от футбола в Мадрид", признава той.

Педро Леон от Хетафе за 10 млн. евро през 2010 г.

"Почувствах се унизен в Мадрид. Не знам да съм направил нещо нередно. Направих всичко по силите си. Бях професионалист, работих здраво", твърди футболистът през 2011 г. Жозе Моуриньо обаче не е на същото мнение. Треньорът бе отвратен от работната етика на крилото и се развика на журналисти, които настояваха, че играчът заслужава повече игрово време. "Говорите за Педро Леон сякаш е Марадона, Зидан или Ди Стефано. Та той играеше в Хетафе през миналия сезон", каза португалецът пред медиите. Педро Леон бе върнат там, откъдето дойде.

Роберт Просинечки от Цървена звезда за 15 млн. евро през 1991 г.

Очакваха се големи постижения от един от най-талантливите футболисти на Балканите. Полузащитникът помогна на Цървена звезда да спечели Купа на европейските шампиони. Пикът в 3-годишната му кариера при "кралете" е гол в "Ел Класико". През 1995 г. той се присъедини именно към каталунците, където също не успя да се наложи.

Хамес Родригес от Монако за 80 млн. евро през 2014 г.

Както всички футболни фенове, президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес също се влюби в национала на Колумбия след изявите му на Мондиала през 2014 г. През сезон 2014/2015 той игра като истински "галактико" и регистрира 17 гола във всички турнири. Назначението на Зинедин Зидан бе повратна точка както в историята на клуба, така и в кариерата на полузащитника. Французинът дори сподели, че възпитаникът му е поискал да не играе в мач срещу Атлетико Билбао. След като изигра само осем мача през последния си сезон в клуба, той напусна за без пари.

Валтер Самуел от Рома за 25 млн. евро през 2004 г.

Валтер Самуел изглеждаше като перфектната опция за тима, който се нуждаеше от централен защитник. Аржентинецът така и не подплати прякора си "стената". "Фактът, че не се наложи в Реал Мадрид, още ме учудва. Вероятно не е бил правилният момент", казва наставникът му в Рома Фабио Капело. След като напусна испанския тим, бранителят се превърна в легенда на Интер.

Хавиер Савиола от Барселона без трансферна сума. през 2007 г.

Привличането на "малкия заек" целеше единствено да разгневи феновете на Барселона. Крилото нямаше шанс да се наложи в отбора, състоящ се от Ариен Робен, Гонзало Игуаин, Раул, Робиньо и Рууд ван Нистелрой. След пет гола за Реал Мадрид той се присъедини към Бенфика.

Джонатан Уудгейт от Нюкасъл за 18.3 млн. евро през 2004 г.

Ако търсите най-слабия дебют в историята на футбола, не търсете другаде. Бранителят не игра година заради контузия на бедрото. "Тогава си помислих "Завърна се, покажи им какво можеш", споделя той в интервю. В дебюта си срещу Атлетик Билбао той си отбеляза автогол и бе изгонен. През 2006 г. се завърна в Англия след само още осем шампионатни мача за "белия балет".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взрив в апартамент във Варна - пострадала е възрастна жена (СНИМКИ)
Взрив в апартамент във Варна - пострадала е възрастна жена (СНИМКИ)
Нападнаха полицаи край Карнобат след сигнал за силна музика
Нападнаха полицаи край Карнобат след сигнал за силна музика