НОВИНИ

Наложиха глоба на мъж, заплашвал и ударил служител на синята зона в Кърджали

наложиха глоба мъж отправил закани ударил служител синята зона кърджали
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:21, 11.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

С решение на Районния съд в Кърджали на 50-годишен мъж е наложена глоба от 150 лева за отправени закани и нанесен удар на длъжностно лице, съобщиха от полицията.

Заради неправилно паркиране, на автомобила на мъжа е била поставена скоба на 8 септември, която той повредил. Последвало агресивно поведение спрямо пристигналия екип на синята зона, дошъл да премахне скобата. Мъжът отправил ругатни и закани и ударил едно от длъжностните лица.

Това е първи случай на физическа агресия спрямо служител на общинското предприятие, отговарящо за платеното почасово паркиране, каза директорът на „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ Шенай Мехмедали.

Тя обясни, че досега спрямо служителите ѝ е имало само вербална агресия, която по думите ѝ е почти всекидневна от страна на констатирани нарушители. А за период от близо година нарушенията са близо 2000, като почти половината наложени санкции не са заплатени. За събираемост, от общинското предприятие са прибегнали към частен съдебен изпълнител.

„След като обявихме на интернет страницата на Синята зона, че частен съдебен изпълнител ще събира неразплатените глоби, наблюдаваме увеличение на плащанията“, каза Шенай Мехмедали.

Тя обясни, че има и такива водачи, които заплащат по два пъти глобите си, а тези суми, като се отчетат в системата, се връщат. За да се избегне дублиране, а и за да имат възможност да се информират имат ли задължения, от общинското предприятие са въвели интернет услуга на електронната си страница за извършване на справки по номер на фиша или по ЕГН.

От няколко месеца, освен чрез текстово съобщение, заплащане в обозначен обект или на паркомат, ползвателите на зоната за почасово паркиране могат да заплащат и чрез вайбър приложение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович: Не искам да спирам, знаейки, че мога да играя на най-високо ниво
Новак Джокович: Не искам да спирам, знаейки, че мога да играя на най-високо ниво
Шави е много близо до нов договор с Барселона
Шави е много близо до нов договор с Барселона