НОВИНИ

Нападението с нож в Париж не е терористичен акт, съобщават местните власти

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:03, 03.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
По света
нападението нож париж терористичен акт съобщават местните власти
Слушай новината

Няма признаци извършеното нападение с нож в Париж да е терористичен акт, обяви полицията. При атаката пострадаха трима души, извършителят е задържан. Според властите, той очевидно страда от психично разстройство.

Мъж е нападнал хора на Лионската гара в Париж към 8 часа сутринта.

"Тази сутрин на Лионската гара, нападател рани трима души с хладно оръжие преди да бъде задържан. Един човек е тежко ранен. Двама други са пострадали по-леко. Благодаря на тези, които са овладели извършителя на този ужасен акт", написа в социалните мрежи Жералд Дарманен - министър на вътрешните работи на Франция.

Нападателят е 31-годишен малиец, законно пребиваващ в Италия от 2016 г. Освен нож е използвал и чук. Заявил е, че страда от психично разтройство и у него са открити медикаменти. Бил е задържан от минувачи преди да се намеси полицията. Мотивите му са неизвестни, започнало е разследване на случая.

"На този етап няма елементи, които да показват, че става дума за терористичен акт, но трябва да останем много предпазливи, защото следват още проверки, включително и в Италия", каза Лоран Нюнез, префект на полицията в Париж.

Лионската гара е особено натоварена, през нея преминават около 100 милиона души годишно, оттук тръгват скоростните влакове за ски курортите по време на зимната ваканция, както и влаковете за Италия и Швейцария.

Нападанието става шест месеца преди Олимпийските игри в Париж, където се очакват близо 15 милиона посетители от цял свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Люис Хамилтън: Време е да започна нова глава
Люис Хамилтън: Време е да започна нова глава
Левски надигра юношите на Шахтьор Донецк с голове на двама от новите
Левски надигра юношите на Шахтьор Донецк с голове на двама от новите