НОВИНИ

Наполи прекъсна победната серия на Интер

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:57, 19.04.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
наполи прекъсна победната серия интер

Футболистите на Дженаро Гатузо стигнаха до равенство 1:1 срещу лидера в италианската Серия "А" в предпоследната среща от 31-иа кръг на "Калчото".

На стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол, бе сложен край на серията на "нерадзурите" от 11 поредни успеха в първенството, като въпреки това те остават убедителен лидер в класирането.

Момчетата на Антонио Конте водят със 75 точки, следвани от градския съперник Милан с 66 и Аталанта с 64. Равенството пък доближи Наполи на само две точки от Ювентус в битката за последното място в топ 4, даващо право на участие в Шампионската Лига.

Предвид създаването на новата Суперлига обаче, 4-то място може да не се окаже толкова важно от гледна точка на Юве, който е сред 12-те основатели на най-новия футболен турнир.

На стадиона в Неапол, Интер отново демонстрира своята нападателна мощ, като през първата част на два пъти Ромелу Лукаку нацели гредата на вратата, пазена от Алекс Мерет.

Между тези две ситуации пък домакините откриха резултата не и без голяма доза късмет. В 36-та минута Лоренцо Инсиние центрира прострелно отляво, а първоначално топката не представляваше проблем за вратаря Ханданович, който я улови.

За нещастие на словенеца, той се сблъска с връхлитащия му съотборник Стефан де Врай и това доведе до изпускането на кълбото, което влезе във вратата на "нерадзурите" за 1:0.

Последвалите атаки на Интер все пак дадоха резултат в 55-та минута, когато Кристиан Ериксен изравни резултата с мощен изстрел от границата на наказателното поле.

До края Наполи беше отборът, който изглеждаше по-опасен, като най-добрата ситуация дойде в 80-та минута, когато удар на Матео Политано разтресе напречната греда на вратата на Интер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Бургас срещу неефективните наказания за пияни и дрогирани шофьори
Протест в Бургас срещу неефективните наказания за пияни и дрогирани шофьори
Захарова: Фалшива новина е участието на руските спецслужби във взрива във военни складове в Чехия
Захарова: Фалшива новина е участието на руските спецслужби във взрива във военни складове в Чехия