НОВИНИ

Наполи запази надежди за топ 4 след звучен успех срещу Лацио

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:42, 23.04.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
наполи запази надежди топ звучен успех лацио

Възпитаниците на Дженаро Гатузо продължават преследването на Ювентус в битката за 4-то място, след като спечелиха у дома с 5:2 срещу тима на Лацио в среща от 32-ия кръг на Серия "А".

Така небесносините събраха 63 точки и изостават само на две от "бианконерите". "Орлите" пък изостанаха от тази битка, като вече са на 5 пункта от Наполи, но играчите на Симоне Индзаги имат и мач по-малко.

На стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол домакините откриха чрез Лоренцо Инсиние от дузпа в 7-та минута, а пет по-късно Матео Политано удвои.

В първите 20 минути на втората част домакините вкараха нови два гола, като точни бяха Инсиние с втория си гол в мача и Дрис Мертенс.

Лацио отговори с две бързи попадения между 70-та и 74-та минута, като техни автори станаха Чиро Имобиле и Сергей Милинкович-Савич.

Крайното 5:2 оформи Виктор Осимен десет минути преди края на редовното време.

В друг интересен мач от вчера Рома спря Аталанта за второто място, след като "вълците" стигнаха до 1:1 на "Олимпико". Руслан Малиновски откри резултата в 26-та минута, но Боян Кристанте донесе точката на виненочервените четвърт час преди края на двубоя.

И двата отбора завършиха с по 10 човека, след като Робин Госенс бе изгонен за "бергамаските" в 69-та минута, а в самия Ибанез от Рома също си изкара два жълти картона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янис Адетокумбо с "дабъл-дабъл" за победата на Милуоки
Янис Адетокумбо с "дабъл-дабъл" за победата на Милуоки
Проучване: Намалява вероятността от заразяване след първа доза с "Астра Зенека" или "Пфайзер"
Проучване: Намалява вероятността от заразяване след първа доза с "Астра Зенека" или "Пфайзер"