НОВИНИ

Неймар възмути Бразилия с многолюдно новогодишно парти

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:31, 28.12.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Футбол
неймар възмути бразилия многолюдно новогодишно парти

Новогодишно парти за 150 души, организирано от бразилската футболна звезда Неймар, ще бъде обект на строги здравни правила, за да се предотврати разпространението на Covid-19, съобщиха организаторите. Мнозина в Бразилия се възмутиха от намерението на звездата да събере толкова хора на празненство в разгара на пандемията.

Нападателят на Пари Сен Жермен е подложен на критики, тъй като подробности за събитието бяха разкрити във вестник в Рио де Жанейро през уикенда.

Но агенцията, организираща партито, заяви, че съобщенията, за присъстващи 500 приятели и известни личности не са верни и че само 150 души ще бъдат част от няколкодневното тържество в имението Мангаратиба, което е собственост на Неймар.

"Събитието ще се проведе при спазване на всички санитарни норми, определени от публичните органи. Това е частно парти, за което са получени всички съответни разрешения", се казва в изявление на агенция Fabrica.

Местните власти в Мангаратиба не бяха открити за коментар.

Според данни на министерството на здравеопазването в Бразилия има близо 7.5 милиона потвърдени случая на заразени с Covid-19, третият по брой в света, и 191139 смъртни случая, втори показател в света след САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10-те най-големи екологични бедствия през 2020 г. са нанесли щети за над 140 млрд. долара
10-те най-големи екологични бедствия през 2020 г. са нанесли щети за над 140 млрд. долара
В Москва започна записването за ваксинация срещу COVID-19
В Москва започна записването за ваксинация срещу COVID-19