НОВИНИ

Никола Цолов очаква интересно състезание на пистата "Хунгароринг"

никола цолов влезе топ тестовете барселона
Снимка: ART Grand Prix
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 20.07.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще дебютира утре на първата писта, приела състезание от Формула 1 в Източна Европа – „Хунгароринг” до Будапеща.

Дебютантът на ART Grand Prix все още преследва първите си точки във Формула 3 и призна, че очаква с интерес първите си километри на трасето в Унгария.

„Тепърва ще разучавам „Хунгароринг”, но ще е интересно, тъй като това е по-бавна и спъната писта, а аз предпочитам по-бързите трасета. Тук ритъмът на пилотиране ще е много важен и ще търсим местата за изпреварване. В Унгария и на „Спа” след това ще работим със средно твърдите сликове, а ние работим отлично с твърдите гуми, така че това ще е важен елемент от стратегията за уикенда”, заяви той.

Цолов разказа и за битките, които проведе в предишния кръг от шампионата във Формула 3 на британската писта „Силвърстоун”.

„В съботното състезание рискувахме с мокрите гуми, тъй като стартирах назад и нямаше какво да губя. В неделя, когато бях близо до челото, трябваше да сме консервативни с избора на гуми, тъй като бях близо до топ 10 и трябваше да пазя позицията. Положителното е, че в Англия имаше моменти, в които бях най-бързият пилот в колоната, в неделя на мокрото догонвах Себастиан Монтоя за 10-ото място, като му топях по 1 секунда на обиколка”, допълни той.

Програмата на 8-ия кръг от сезона във Формула 3 стартира утре със свободната тренировка от 10:55 часа българско време, а квалификацията започва в 16:05 часа. В събота е спринтът от 10:50 часа, а основната надпревара започва в неделя в 9:25 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и горещо остава времето и през следващите дни
Слънчево и горещо остава времето и през следващите дни
Посолството на Украйна: Дейността на "Миротворец" не е свързана с работата на институциите
Посолството на Украйна: Дейността на "Миротворец" не е свързана с работата на институциите