НОВИНИ

Николай Панайотов: Надявам се да се представим на нужното ниво, за да спечелим срещу Ботев Пд

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:26, 06.10.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
николай панайотов надявам представим нужното ниво спечелим ботев
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Панайотов даде пресконференция преди неделното домакинство на своя тим на Ботев Пловдив в среща от 13-ия кръг на Първа лига.

Двубоят на стадиона в Бистрица е на 8 октомври (неделя) от 17:45 часа, а него "червените" ще се стремят към първи успех на свой терен в първенството от 21 август насам, когато Етър беше сразен с 2:1.

На брифинга Панайотов изрази надежда, че неговият тим ще направи достатъчно, за да победи "жълто-черните" и бе категоричен, че въпреки липсата на Ивелин Попов противникът разполага и с други опасни футболисти във фаза атака.

"Очаквам да направим един добър мач с Ботев Провдив, който в последните срещи е в подем, набират добра форма. И се надявам да се представим на нужното ниво, за да спечелим. Със сигурност освен Ивелин Попов, те разполагат с други добри футболисти във фаза атака. Затова дали с него, дали без него….да, за тях вероятно е загуба, но ние се подготвяме по един и същи начин. Във фаза атака – видяхме го и в предишните мачове, Ботев Пловдив разполага с агресивни и бързи футболисти, добър централен нападател и със сигурност отборът им играе добре в последните мачове", коментира младият наставник.

Треньорът на ЦСКА 1948 говори още и за кадровите проблеми, с които е принуден да се справя преди домакинството на Ботев Пловдив.

"Имаме контузени хора, които се възстановяват и няма да вземат участие. Това са Евгений Сердюк, Джонатан Перейра, Реян Даскалов също има проблеми, както и и Неделко Пишчевич. Но се надяваме след паузата някои от тях да започват да вземат участие. Пишчевич, който се контузи в първата среща с Левски, вече тренира наравно с отбора, трябва му време, но бързо навлиза. И се надяваме през паузата, ако имаме контролна среща, да го използваме", обясни Николай Панайотов.

Участие в пресконференцията взе и младият бранител на "червените" Симеон Василев, който постепенно започва да се превръща в основна част от своя тим и изкара пълни 90 минути в последните три двубоя от първенството.

"Мисля, че ще победим, защото през седмицата тренирахме добре, раздавахме се. Подготвени сме както физически, така и психически и мисля, че ще спечелим. Проучил съм ги, гледах играчите на Ботев. Те имат наистина бързи хора, но също така нашата защита не е бавна и смятам, че ще се справим. Аз също съм бърз. Крилото на Ботев мисля, че ще го изям. Всички се отнасят много добре с мене, помагат ми и се надявам да продължавам в същия дух и да играя все по-добре. Иначе като цяло колективът е много добър", заяви бранителят на ЦСКА 1948, който в края на месеца ще навърши 18 години.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български "Спартан" излетя към Ереван за спасителна мисия
Български "Спартан" излетя към Ереван за спасителна мисия
Ясни са причините за катастрофата между училищен автобус и мотор
Ясни са причините за катастрофата между училищен автобус и мотор