НОВИНИ

Новак Джокович: Все още се чувствам гладен за успехи и за повече титли от Големия шлем

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:20, 02.07.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
бившият треньор джокович новак иска спечели титли шлема
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем при мъжете с 23 трофея Новак Джокович даде интервю в навечерието на старта на тазгодишния Уимбълдън, в което разкри, че продължава да бъде гладен за още успехи и постижения в тениса въпреки всичко постигнато до момента.

Сърбинът сподели, че докато има този стремеж в себе си той ще продължи да играе на най-високо ниво и допълни, че ще използва всяка една своя възможност да спечели още една титла от Шлема.

"Не се чувствам по-спокоен, честно казано. Все още се чувствам гладен за успехи, за повече титли от Големия шлем, повече постижения в тениса. Докато имам този стремеж, знам, че мога да играя на най-високо ниво. Ако това намалее, тогава предполагам, че ще трябва да се изправя пред различни обстоятелства и да имам различен подход. Засега все още съм ок. Няколко дни след Ролан Гарос. вече мислех за подготовката за трева и какво трябва да се направи. Тенис сезонът е такъв, че всъщност не ти дава много време за размисъл или удоволствия", започна Ноле.

"Ако наистина искате да имате шанс и да се борите за повече титли от Шлема, трябва да поддържате тази концентрация и отдаденост. Искам да се опитам да използвам всяка възможност от Големия шлем, която имам на този етап, когато се чувствам добре в тялото си, чувствам се мотивиран и играя много добър тенис, за да се опитам да спечеля повече", допълни той.

Джокович коментира още и присъствието на върха на световната ранглиста на Карлос Алкарас, разкривайки, че не му е нужен младият испанец, за да бъде допълнително мотивиран, когато става въпрос за турнирите от Големия шлем.

"Мисля, че за неговата възраст е впечатляващо всичко, което той прави. В екипа си, разбира се, той има Хуан Карлос Фереро, бивш номер 1 в света, в щабаа си, който може да го напътства и наставлява. За мен не е нужно да имам Карлос или някой друг, за да намеря този допълнителен стремеж и мотивация, когато играя на турнири от Шлема, защото знам, че трябва да спечеля седем мача, за да завоювам титлата", завърши Новак Джокович.

През тази година на Уимбълдън 36-годишният сърбин ще се стреми към своята осма титла на свещената трева, с което би изравнил рекорда на Роджър Федерер. Евентуален триумф на "All England Club" ще означава и трофей №24 в турнирите от Големия шлем за Новак Джокович, както и изравняване по този показател с легендарната Маргарет Корт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на туризма влезе в Черно море със сина си, за да увери, че водата е чиста
Министърът на туризма влезе в Черно море със сина си, за да увери, че водата е чиста
Израел ще купи още 25 изтребителя F-35 на стойност 3 млрд. долара
Израел ще купи още 25 изтребителя F-35 на стойност 3 млрд. долара