НОВИНИ

Няколко катастрофи в първия ден от голямото пътуване за празниците

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
21:05, 21.04.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Голямото предвеликденско пътуване започна. Следват 4 неработни дни - до понеделник. Големият трафик и състоянието на пътищата са причината за засиления контрол от днес. Сигналите за катастрофи по основните ни пътища обаче бяха много.

Челен удар отне живота на двама край село Абланица. Катастрофата е станала малко преди 16.00 ч., като затвори едното платно и наложи трафикът да бъде отклоняван през Ловеч и Севлиево.

Друга катастрофа на 89 км на АМ "Тракия", в района на Пазарджик, също предизвика задръстване. При инцидента за щастие няма жертви. Катастрофа край Велинград предизвика затруднения при придвижването.

На изходите на София трафикът се увеличи в следобедните часове, но без тапи и задръствания. Към този момент най-натоварено е пътуването от столицата през Благоевград, към Петрич, Сандански и "Кулата" и от Благоевград към Добринище и Гоце Делчев.

Другият натоварен участък е на АМ "Тракия", в посока Пловдив, след това АМ "Марица" - към Свиленград и "ГКПП Капитан Андреево". Натоварено е и пътуването между Бургас и южните курорти по Черноморието.

Очаква се движението отново да бъде интензивно утре сутрин и по обяд. От "Пътна полиция" са поставили всички камери за следене скоростта на пътя, затова карайте внимателно, със съобразена скорост и на необходимата дистанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демонстрация на полигона в "Ново село" с участие на български и американски военнослужещи
Демонстрация на полигона в "Ново село" с участие на български и американски военнослужещи
Джакпотът падна - България има своя 120-и тотомилионер
Джакпотът падна - България има своя 120-и тотомилионер