Няма откъснати населени места, наводнени къщи и бедстващи хора в Пловдивско

от БНТ
14:42, 13.01.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
откъснати населени места наводнени къщи бедстващи хора пловдивско
Слушай новината

Обстановката на територията на област Пловдив към този момент е нормална. Няма проблеми с проходимостта на пътната мрежа, няма откъснати населени места, наводнени къщи и пострадали хора.

Електроснабдяването, водоснабдяването и телекомуникациите не са нарушени и функционират нормално. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Пътят Ягодово - Крумово, който през вчерашния ден бе наводнен от повишеното ниво на река Чая в района на жп надлеза, вече е проходим.

Моментното състояние на реките и язовирите не създава проблеми и риск от наводнения за населените места и земеделски площи в областта. Налице е тенденция към понижение и нормализиране на нивата на водите в реките. Не се очаква изпускане на допълнителни водни количества в река Въча от язовирите Въча и Кричим.

Във връзка с предстоящото застудяване и очаквани поледици на територията на областта е изпратено писмо до кметовете на общините за предприемане на превантивни мерки с цел недопускане на инциденти и бедствия.

В писмото си областният управител посочва, че е необходимо да бъдат обезопасени опасните участъци от пътната мрежа, снегопочистващите фирми на територията на цялата област да са в пълна готовност за действия при усложнена зимна обстановка, да се проверят и подсигурят системите за аварийно захранване на лечебните заведения и да се обърна внимание на отоплителните системи на образователните и социалните заведения, като се осигури непрекъснатото им поддържане за осигуряване на нормални условия на работа и обучение.

Според метеорологичните прогнози, в периода 15-17 януари, се очаква да настъпи застудяване и температурите в област Пловдив да достигнат до минус 8 - минус 9 градуса.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тестват всички учители, за да се реши как ще се върнат учениците в училищата
Тестват всички учители, за да се реши как ще се върнат учениците в училищата
След репортаж на БНТ: Директорът на болницата в Исперих ще получи българско гражданство
След репортаж на БНТ: Директорът на болницата в Исперих ще получи българско гражданство