НОВИНИ

Облачно време в следобедните часове

облачно време следобедните часове
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 05.12.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Времето

По-често облачно ще бъде в по-голямата част от страната в следобедните часове. В Югозападна България и по Черноморието ще има и превалявания от дъжд. В източната половина от страната ще бъде много ветровито с умерен, временно силен югоизточен вятър. Затоплянето там ще продължи и дневните температури ще достигнат 10-13°.

В западната и централната част от Дунавската равнина мъглата ще е трайна и ще е значително по студено с максимални температури около и малко над нулата.

Без съществена промяна ще се задържи времето и през следващото денонощие. В отделни райони ще ръми или слабо ще превалява. Минималните температури утре отново ще са в широки граници - от около нулата в в Северозападна България, където сутринта са възможни поледици, до 10-12° по Черноморието, в София - около 5°.

Максималните в повечето райони ще са между 8° и 13°, в София 9°, по-ниски в северозападните части от страната. Ще бъде облачно и мъгливо, като и през деня на места ще превалява. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в планинските райони - от юг-югоизток. Там също ще преобладава облачно време, на места и с мъгли, а временни разкъсвания ще има по най-високите части.

Максималните температури в курортите ще са от 2° на Алеко, 6 в Боровец и Пампорово до 9° в Банско. На места ще има слаби валежи от дъжд, над 1600 метра - от сняг.

В по-голямата част от Европа ще преобладава облачно време, на много места с валежи от дъжд, а в северните райони от Пиренейския полуостров, в района на Алпите, както и на Скандинавския полуостров, валежите ще са от сняг.

Облачно и мъгливо ще бъде и на Балканите. На места в западните и южните райони ще превалява дъжд, а в Хърватия и Словения валежите ще са интензивни и значителни по количество. В северозападните части на полуострова ще бъде и ветровито.

У нас, в понеделник, още преди обяд в Западна България ще започнат валежи от дъжд, по-интензивни в югозападните райони, а по-късно ще завали и в централната част от страната. Привечер и през нощта в Предбалкана и северозападните райони дъждът ще се примесва със сняг.

Във вторник ще продължи да вали само в Североизточна България. Предимно облачно ще се задържи и през следващите дни, на места с валежи, повече по количество в южните райони.

Температурите ще се повишават и ще бъде по-топло от обичайното за декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш треньор на ЦСКА-София застана начело на ЧФР Клуж
Бивш треньор на ЦСКА-София застана начело на ЧФР Клуж
Отвориха рибен пазар в София за Никулден
Отвориха рибен пазар в София за Никулден