НОВИНИ

Областен председател на АБВ напуска партията заради позиция относно доц. Мангъров

областен председател абв напуска партията заради позиция относно доц мангъров
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
10:24, 16.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Областният председател на АБВ в Пазарджик Атанас Шопов напусна партията в знак на несъгласие с действията на националното ръководство.

Във Фейсбук страницата си Шопов обясни, че не приема политика, основана на безпринципност и безидейност. Решението му е осъзнато след дълбок анализ на процесите в АБВ.

Капката, според него, е последното изявление на Георги Първанов срещу доц. Атанас Мангъров за водач на партийната листа.

Напускам поста Областен председател на ПП АБВ, както и членството си в партията със смесени чувства. Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек – доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията. Както не приемам и всякакви решения, релевантни на политика на безпринципност или безидейност. Но съм благодарен за честността и добронамереността на всички Вас, приятели и съмишленици, при съвместната ни работа, както и за енергията и решимостта, която винаги проявявате, пише Атанас Шопов.

Георги Първанов: Президентът трябва да бъде обединител на нацията, коректив и посредник

Според членове на партията АБВ е трябвало да се яви на предстоящите избори в коалиция с други близки по идеи партии, а така тенденциозно се поставя в изолация.

Предстои избор на нов областен председател на АБВ в Пазарджик. Намерение за напускане заявиха и от общинската структура на партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн допусна грешка срещу 16-ия в Бундеслигата
Байерн допусна грешка срещу 16-ия в Бундеслигата
Наоми Осака стана първата полуфиналистка на Australian Open
Наоми Осака стана първата полуфиналистка на Australian Open