НОВИНИ

Опасно горещо - на места живакът скача до 39° на сянка

bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 02.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Акцент във времето и днес са опасно високите максимални температури, в почти цялата страна между 34° и 39° на сянка, в София - около 35°,

ПЕТЪК
на морския бряг - между 29° и 32°. И през втората половина на деня в повечето райони ще остане слънчево, с изолирани превалявания в на места в западните райони от страната. Ще продължи да духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен югоизточен вятър.

СЪБОТА
И утре ще остане ветровито, повече в източната половина от страната. Над западната половина и в Лудогорието ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще остане горещо с максимални температури между 33° и 38°, в София - около 33°.

По Черноморието ще остане слънчево, но все така ветровито. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините обаче ще има райони с валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

СЪБОТА
И в неделя ще има валежи, но на по-малко места в страната, главно в Източна България и планините, а температурите ще се понижат.

С очакваното относително захлаждане и валежи, рискът от пожари и утре в много райони от страната ще остане много висок и екстремален, но в неделя ще намалява.
Това е прогнозата за времето. Приятен ден!

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За близо година държавата е отнела над 1000 автомобила, продала е 128
За близо година държавата е отнела над 1000 автомобила, продала е 128