НОВИНИ

Опасното време продължава и в неделя, бъдете внимателни

Очаква ни ураганен вятър

bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 25.11.2023
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ветровито със значителни валежи от дъжд и сняг днес и в неделя. По-значителни валежи от дъжд в последните 24 часа имаше в Монтана и Враца - съответно 46 л/кв.м и 51 л/кв.м.

Валежите ще продължат и днес, като на много места ще са значителни по количество. В Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Ще бъде и много ветровито, по проходите ще има виелици и навявания.

Ще духа силен северозападен, в източната половина от страната североизточен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14.00 часа ще са от 0° в западните райони до 16 - 17° на места в Югоизточна България, където ще има и гръмотевична дейност.

През нощта валежите ще продължат, ще са значителни, в по-голямата част от Източна България дъждът също ще премине в сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°.

Вятърът от север-северозапад ще започне да се усилва, в Североизточна България ще бъде бурен, с пориви надхвърлящи 100 км/ч. Остават условията за виелици и навявания, по-значителни в североизточните райони от страната.

Валежите от запад на изток постепенно ще спират, най-късно до края на деня и в Североизточна България, където все още количествата ще са значителни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София около минус 1°.

По Черноморието ще духа силен, по северното крайбрежие бурен северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Ще бъде облачно с валежи от сняг и ще има виелици и навявания. След обяд валежите ще започнат да спират. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Опасно ветровито ще бъде и в планините, със силен и бурен северозападен вятър. Очакват се валежи от сняг, ще има виелици и навявания, по-значителни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва.

През новата седмица температурите - и сутрешните, и дневните - ще гравитират около нулата, по-високи ще са само в югоизточните райони. В понеделник вятърът ще отслабне, ще има и повече слънчеви часове, но през следващите дни отново се очакват валежи от дъжд и сняг, ще бъде и ветровито, с условия за поледици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завладяващо изкуство в компютърна фабрика в Румъния (Снимки)
Завладяващо изкуство в компютърна фабрика в Румъния (Снимки)
Виктория Томова се класира за финала на тенис турнира във Валенсия
Виктория Томова се класира за финала на тенис турнира във Валенсия