НОВИНИ

Иванов: На 8 декември промените в Конституцията влизат за ново обсъждане в парламента

Това е договорено с председателя на Народното събрание Росен Желязков

Николай Минков
от Николай Минков
13:06, 25.11.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

"На 8 декември проектът за промени в Конституцията влиза за ново обсъждане в парламента. Това е договорено вчера с председателя на Народното събрание Росен Желязков", заяви в Разград съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Министърът на правосъдието Атанас Славов допълни, че през изминалите два месеца са проведени разговори с основните политически сили, съдебната власт и гражданското общество за намиране на широк консенсус.

"Ние сме оптимистично настроени. Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание. Поставихме си за цел на 8 декември да бъде следващото четене на конституционния проект. След това в рамките на предвиденото от правилата, които бяха приети, ще се развие проектът. Нещата се движат по график и по съдържание в правилната посока. Просто няма скандали и затова медиите не забелязват това, което се случва", заяви Христо Иванов.

"Следващият месец и половина наистина ще бъде решаващ за конституционните промени, затова България да изгради истинско независимо правосъдие и от друга страна ефективно правосъдие. Нещо, което очакват всички български граждани", допълни правосъдният министър Атанас Славов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът: Нито една форма на насилие няма оправдание
Премиерът: Нито една форма на насилие няма оправдание
Луис Енрике: В играчите ми виждам желание да усвоят всички идеи
Луис Енрике: В играчите ми виждам желание да усвоят всички идеи