Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Осъдиха на 2 г. затвор мъж без книжка, откраднал автомобил

от БНТ
15:41, 13.03.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
живо брифинг полицията арестите онлайн измами пловдив
Слушай новината

По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 27-годишен мъж, откраднал автомобил и управлявал го, след като му било отнето свидетелството за управление на МПС.

За времето от 11.09.2020 г. до 12.09.2020 г. в с. Хърсово, общ. Сандански, обвиняемият А.А. противозаконно отнел товарен автомобил, без съгласието на собственика.

Обвиняемият управлявал откраднатия автомобил по ул. "Свето Преображение" в гр. София, когато полицейски служители му подали звуков и светлинен сигнал да спре. Последвала гонка с полицаите, по време на която шофьорът ударил полицейския автомобил и му нанесъл материални щети.

След като полицейските служители задържали А.А., установили, че обвиняемият е шофирал без книжка, тъй като тя му е временно отнета.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 346, ал. 2, т. 1 и т. 3, вр. ал. 1 вр.чл. 195, ал.1, т.4 от НК, по чл. 216, ал. 1 от НК и по чл. 343в, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на А.А.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатите му обвинения и наложи на А.А. наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален "общ" режим и глоба в размер на 1000 лева и лишаване от свидетелство за управление на МПС за срок от 2 години.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Наградите "Оскар" - най-запомнящите се моменти (СНИМКИ)
Наградите "Оскар" - най-запомнящите се моменти (СНИМКИ)
Правосъдният министър инспектира затвора в Ловеч
Правосъдният министър инспектира затвора в Ловеч