НОВИНИ

Още шест автобуса от най-висок екологичен клас ще се движат до Витоша

шест автобуса висок екологичен клас движат витоша
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:24, 04.05.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Шест автобуса от най-висок екологичен клас ще се движат по линиите към планината Витоша. Днес председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, заедно с председателя на транспортната комисия към СОС Карлос Контрера, заместник-председателя ѝ Зафир Зарков, както и със заместник-кмета по транспорт и финанси Дончо Барбалов, представиха превозните средства.

Георгиев припомни, че през февруари тази година СОС одобри закупуването на употребявани туристически автобуси, осигуряващи достъп до природен парк "Витоша". По думите му през последната година над четири пъти са се увеличили гражданите, които стигат до планината с градски транспорт с линиите 63 и 66.

Автобусите са оборудвани и със системи за гласово известяване, необходимо за незрящите и за хората с различни сетивни проблеми. Всички автобуси по линия 66 ще бъдат оборудвани с велобагажници, другите по линия 63 вече имат имат такива, поясни председателят на СОС и подчерта, че целта е планината да стане още по-достъпна за хората.

Автобусите по линия 63 ще се движат на интервал от 16 минути през уикенда и на 30 минути в делнични дни. Автобусите по линия 66 през събота и неделя ще са на 20 минути, а през седмицата - на 60 минути.

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководители, треньори, футболисти и ветерани на Левски почетоха Георги Аспарухов
Ръководители, треньори, футболисти и ветерани на Левски почетоха Георги Аспарухов
Атанасова към БСП: Отчитаме предизвикателствата пред държавата
Атанасова към БСП: Отчитаме предизвикателствата пред държавата