НОВИНИ

Откриха 600 кг сирене с изтекъл срок на годност в склад в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 19.01.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
откриха 600 сирене изтекъл срок годност склад пловдив
Слушай новината

"Икономическа полиция“ и други контролни органи в Пловдив започнаха проверки на търговски обекти за пресичането на престъпления и административни нарушения при производството и търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци.

По време на специализирана акция, извършена съвместно със служители на Областна дирекция за безопасност на храните Пловдив на 19 януари са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти. В един от обектите, находящ се в областния град, е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност. Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа.

Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 година в склада на същата фирма служители на икономическа полиция са намерили и друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран. Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението.

Съвместната акция, провеждана на територията, обслужвана от ОД на МВР-Пловдив продължава, като в хода и ще бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Николова: Обсъжда се възможността всички ресторанти да работят като тези в хотелите
Министър Николова: Обсъжда се възможността всички ресторанти да работят като тези в хотелите
Само за ден задържаха трима дрогирани шофьори в Пловдив
Само за ден задържаха трима дрогирани шофьори в Пловдив