НОВИНИ

Отново без Гран При на Сингапур през 2021 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:36, 05.06.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
отново без гран сингапур 2021 година
Слушай новината

Състезанието за Голямата Награда на Сингапур във Формула 1 няма да се състои за втора поредна година, а причината отново е пандемията от COVID-19.

По план надпреварата на уличното трасе "Марина Бей" трябваше да се състои на 3 октомври, а засега остава неясно дали тази дата ще бъде дадена на друга писта.

"Да отменим състезанието за втора поредна година бе невероятно трудно, но необходимо решение предвид ограниченията за събития в страната", заяви заместник-председателят на Гран При на Сингапур Колин Син.

Сингапур дебютира в календара през 2008 година, като тогава се превърна в първото нощно състезание в историята на Формула 1.

Към момента остават въпросителни дали сезонът във Формула 1 ще остане с 22 състезания, като има информации, че ще се проведат две състезание на пистата в Остин, за да бъде попълнена бройката.

Освен това, не е изключено Гран При на Турция отново да се появи в календара. Припомняме ви, че надпреварата на "Истанбул Парк" първоначално трябваше да замести Гран При на Канада в началото на юни, но отново пандемията от COVID-19 попречи това да се случи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инициативата "Бира за смет" почисти плаж "Крайморие"
Инициативата "Бира за смет" почисти плаж "Крайморие"
Заев: Няма тайни преговори със София, работим по пътната карта
Заев: Няма тайни преговори със София, работим по пътната карта