НОВИНИ

Отново опасно горещо: Температури до около 40° в средата на новата седмица

отново опасно горещо температури около 40deg средата новата седмица
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 30.07.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са от 15° до 19°, а максималните - от 31° до 36°. Ще се задържи предимно слънчево и почти тихо, в източните райони с до умерен югоизточен вятър.

Слънчево ще бъде и по Черноморието, с температури следобед от 24° до 28°. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от н. Калиакра - все още едва 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 20°.

През нощта срещу понеделник от северозапад ще започнат валежи, на места придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. В понеделник ще превали и прегърми на повече места в планините и североизточните райони.

През следващите дни ще бъде по-често слънчево, вероятността за валежи с всеки ден ще намалява, а температурите ще се повишават и на отделни места максималните отново ще достигнат 40°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въздушни удари в Украйна, атака с дронове в Москва
Въздушни удари в Украйна, атака с дронове в Москва
Шест нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас
Шест нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас