НОВИНИ

Отровен ли е Абрамович - как реагира Украйна на твърденията?

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
07:42, 29.03.2022 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

Членовете на украинската делегация, за които се появиха твърдения, че са проявили симптоми на отравяне, се чувстват добре и призоваха да не се вярва на непотвърдени информации.

Делегациите на Украйна и Русия пристигнаха в Истанбул за преговори

Коментарът е във връзка с твърденията, че в началото на месеца руският олигарх Роман Абрамович и представители на украинския екип за преговори са появили симптоми на химическо или биологично отравяне.

Заради предполагаеми връзки с руския президент, Абрамович беше включен в списъка на Великобритания за санкционирани лица. Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че в момента има глад за сензации. Ето как още коментира темата първият дипломат на Украйна.

"Съветвам всеки, който отива на преговори с Руската федерация, да не яде и да не пие нищо. И за предпочитане - избягвайте да докосвате каквато и да е повърхност. Второ, всички тези истории като "някой някъде чул нещо, някакви източници казали" сега има много такива истории, защото всички са жадни за новини, за сензации", заяви външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се отдели ли от община Несебър Обзор?
Ще се отдели ли от община Несебър Обзор?
Националният отбор ще премери сили със световния вицешампион Хърватия
Националният отбор ще премери сили със световния вицешампион Хърватия