НОВИНИ

Първа голяма изненада в Париж: Фучович изхвърли Данил Медведев

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:05, 29.09.2020
Чете се за: 01:18 мин.
Тенис
първа голяма изненада париж фучович изхвърли данил медведев

Унгарецът, който неотдавна на два пъти надигра Григор Димитров, взе още един голям скалп в лицето на четвъртия поставен, Данил Медведев след победа с 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:1.

Мачът продължи 3 часа и 18 минути, а русият тенисист така и не намери своята игра и допусна цели 51 непредизвикани грешки, които предопределиха изхода от двубоя.

Още от началото Медведев беше този от двамата, който имаше трудности на свое подаване. Руснакът отрази точка за пробив още в първия гейм, а в седмия отново го направи. При втората възможност за унгареца, световният номер 5 изпълни сервис отдолу, което хвана неподготвен Фучович.

В деветия гейм обаче логичното се случи и световният номер 63 стигна до пробив, а в следващия гейм без проблеми затвори първия сет след 6:4.

Втората част беше фестивал на пробивите като двамата си размениха общо шест на брой като всичките дойдоха в първите осем гейма. След това и Медведев и Фучович се стабилизираха на сервис, за да се стигне до тайбрек.

В него двамата се движеха точка за точка до 3:3. От този момента унгарецът пое изцяло контрола и при 6:3 си осигури три сетбола. Видимо разочарован от грешките в играта си в този момент Данил строши ракетата си заради което получи и наказателна точка, с което сложи и край на сета.

Третият сет най-накрая донесе позитиви за световния номер 5, който след два реализирани пробива набързо излезе напред с 5:1. Фучович върна още един гейм, но руснакът без проблеми затвори частта на свое подаване, за да намали изоставането си в сетовете.

За негово съжаление обаче с това явно привършиха съпротивителните му сили. Медведев изигра най-слабия си сет в четвъртия, допускайки цели 17 непредизвикани грешки. Унгарецът се възползва от това и веднага дръпна с три гейма.

Данил успя да се разпише, за да намали на 1:3, но нова серия от три поредни гейма донесе крайния успех на Фучович, както и място във втория кръг.

Там той ще срещне испанският левичар Аберт Рамос Винолас, който нямаше проблеми срещу французина Адриан Манарино.

Към следващата фаза продължават още Карен Хачанов, Пабло Кареньо-Буста, Даниел Алтмайер, Даниел Риверос, Аляж Бедене и Тенис Сандгрен, който отстрани след страхотна битка младия поляк Хубер Хуркач.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветана Пиронкова срещу Серина Уилямс във втория кръг на "Ролан Гарос"
Цветана Пиронкова срещу Серина Уилямс във втория кръг на "Ролан Гарос"
Цветана Пиронкова пред БНТ: Мисля, че направих добър мач
Цветана Пиронкова пред БНТ: Мисля, че направих добър мач