НОВИНИ

Пътна блокада край граничния пункт Дунав мост при Русе (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 06.12.2022
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
пътна блокада граничния пункт дунав мост русе снимки
Слушай новината

За кратко остана затворен главният път Русе - Силистра рано тази сутрин. За това сигнализираха зрители на БНТ. Те разказаха, че екип на полицията е пренасочвал движението на леките автомобили в посока Русе през съседното село Николово.

Колоната от изчакващи тежкотоварни камиони тази сутрин отново е километрична. Според шофьорите причина за задръстването е намаленият брой на работещи гишета от румънска страна.

"Висим от снощи, приблизително 13 часа", споделя шофьорът Левент Севданов.

"Надявам се до довечера да мина от другата страна. Ако не беше войната в Украйна, нямаше да е така. Всички превозвачи от Украйна използват тази граница. След като Русия бомбандира всички нефтопреработващи заводи в Украйна и сега цистерните с гориво идват от Румъния и България", допълва украинският шофьор Виталий Тришечкин.

Камионът на Красимир Ганчев е натоварен със слънчоглед. Тръгнал е от Попово за Германия, но не знае кога ще стигне.

За спешни мерки срещу транспортния хаос в района на Дунав мост настоява и кметът на град Мартен Димо Тонев. Жителите там губят търпение и не вярват на обещания.

"При нас вече е ежедневие да не може да се стигне до работа, не дай боже линейка, пожарна, ако има някакъв инцидент, как ще пристигне нямам идея. За мен е липса на държавническо решение. Правят си тировете каквото си искат, защото няма контрол. Основният ни пътен маршрут, за да стигнем до Русе и някои до работните си места, е през съседното село Николово. Другият вариант е да си купим лодки и да минаваме по Дунава. Работата е трагична. Някои чакат, докато им свърши горивото. При тези цени на горивата хората не тръгват с пълни резервоари между Мартен и Русе, 5-километровата отсечка", заяви за БНТ кметът на Мартен Димо Тонев.

От граничния пункт обясниха, че проблемът е заради интензивния трафик през последното денонощие. За последните 24 часа през Дунав мост са влезли и излезли над 3000 камиона. Очакванията са засиленият трафик да се задържи заради предстоящите коледни и новогодишни празници.

Репортери: Андрей Кючуков и Пламенка Тонева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За часове: Криминалисти разкриха кражба на автомобил и задържаха извършителите
За часове: Криминалисти разкриха кражба на автомобил и задържаха извършителите
Взаимни обвинения между Киев и Москва - кой стои зад експлозиите на военните летища
Взаимни обвинения между Киев и Москва - кой стои зад експлозиите на военните летища