НОВИНИ

Павлюченкова обърна Рибакина за първи 1/2-финал в Големия шлем

павлюченкова обърна рибакина първи финал големия шлем
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:54, 08.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Анастасия Павлюченкова се класира за полуфиналите на тенис турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след като надви Елена Рибакина с 6-7 (2), 6-2, 9-7 след над два часа и половина здрава битка.

Рускинята, поставена под номер 31 в основната схема, изостана с пробив и 1-4 в геймовете, преди да навакса изоставането си и да вкара откриващия сет в тайбрек. Там обаче казахстанската ѝ съперничка проведе безупречно дългия гейм и поведе в резултата. По-опитната от двете тенисистки наложи по-високо темпо във втората част и след равностойна игра до 3-2 в нейна полза, Павлюченкова настъпи газта и взе сета с 6-2. Серията й продължи и в началото на заключителната част, когато тя поведе с ранен брейк, но Рибакина не само го върна, но направи още един при 3-2.

Руската й опонентка обаче направи рибрейк, а в следващите геймове двете партньорки на двойки бяха солидни на сервис. При 8-7 в полза на Павлюченкова обаче рускинята нанесе решителния си удар и се класира за първи път на полуфиналите в турнир от Големия шлем от 52-ия си опит. Двете завършиха с идентичен брой уинъри – 46 на 44 в полза на Рибакина, но казахстанката направи цели 15 непредизвикани грешки повече от съперничката – 43 на 28.

Павлюченкова подобри личното си постижение на Ролан Гарос, след като стигна до четвъртфиналите преди десет години. В спор за място на финала 31-та в схемата ще играе с номер 85 в света Тамара Зиданшек. Словенката елиминира по-рано също в тежък сблъсък испанката Паула Бадоса със 7-5, 4-6, 8-6.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медали очакват гимнастичките още в първия ден на европейското
Медали очакват гимнастичките още в първия ден на европейското
Младежите на България разгромиха Албания в контрола
Младежите на България разгромиха Албания в контрола