НОВИНИ

Петър Гергьовски грабна дебютна победа в Европейската купа по сноуборд след триумф в Пампорово

След като вчера достигна до финала в първото състезание на родна земя, днес световният ни шампион за младежи направи още една крачка, за да се качи на най-високото място на почетната стълбичка.

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:28, 24.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
петър гергьовски грабна дебютна победа европейската купа сноуборд триумф пампорово
Слушай новината

Българинът Петър Гергьовски записа своята първа победа в кариерата си за Европейската купа в сноуборд, след като триумфира по време на втория паралелен слалом в Пампорово.

След като вчера достигна до финала в първото състезание на родна земя, днес Гергьовски направи още една крачка, за да се качи на най-високото място на почетната стълбичка.

В квалификациите родният представител даде 4-о време, но след това във фазата на елиминациите записа четири последователни успеха, като на полуфиналите елиминира своя сънародник Тервел Земфиров, а в спора за победата изпревари и австриеца Вернер Пийч.

В малкия финал за третото място пък Земфиров, който беше най-бърз в пресявките тази сутрин, се справи с победителя от вчерашния ден Михайло Харук от Украйна и така за втори пореден старт намери място на подиума.

Още четирима българи намериха място в основната фаза на днешното състезание при мъжете, а това бяха - Кристиан Георгиев (5-и), Александър Кръшняк (6-и), Ивайло Ерменков (14-и) и Петър Гьошарков (15-и).

При дамите втората надпреварата в Пампорово спечели Флорина Нева Баечи от Швейцарката, изпреварвайки във финала украинката Надя Хапатин. Тройката допълни представителката на Австралия Мили Бонджорно.

От българките най-добре се представи Теодора Пенчева, която се нареди 14-а, а Живка Узунова финишира на 16-о място.

Призьорите при мъжете бяха наградени лично от единствената ни шампионка от Зимни олимпийски игри Екатерина Дафовска, докато дамите получиха наградите си от кмета на Чепеларе Боран Хаджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на служители от културни институции и актьори от общинските театри в София
Протест на служители от културни институции и актьори от общинските театри в София
Никола Минчев повежда евролистата на ПП, ще търсят общо явяване с ДБ
Никола Минчев повежда евролистата на ПП, ще търсят общо явяване с ДБ