НОВИНИ

Петер Шмайхел обяви, че на датчаните не е бил даден шанс да откажат да играят

Петер Шмайхел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 14.06.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел разкри, че на футболистите на Дания и Финландия не е била дадена възможност да откажат да играят след случилото се с Кристиан Ериксен в събота.

Целият свят беше шокиран от случилото се на терена в края на първото полувреме. Полузащитникът на Интер колабира и се наложи да бъде спасяван от медицинските екипи със сърдечен масаж и дефибрилатор. Днес датчанинът е стабилен и се намира в болница в Копенхаген.

Според първоначалната информация, националите на Дания сами са пожелали да излязат и да продължат мача. Петер Шмайхел, чийто син - Каспер - е съотборник с Кристиан Ериксен, обяви, че ситуацията не е точно каквато е обявена официално.

„Това е много интересен дебат. Видях официалното съобщение от УЕФА вчера, в което се казва, че от централата са се съобразили с играчите, които са настоявали да играят. Но аз знам, че това не е истина. Или те така виждат истината“, заяви бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

„Те са имали три опции – едната е била да играят незабавно и да доиграят останалите 50 минути. Втората опция е била да играят на следващия ден от 12 часа, а третата – да приемат служебна загуба с 0:3.“

„Така че, преценете сами, дали желанието на играчите е било да излязат незабавно. Имали ли са някакъв избор наистина? Не мисля, че са имали“, добави Петер Шмайхел.

„Както чухте вчера на пресконференцията, треньорът много сериозно съжалява, че е пуснал футболистите си на терена след случилото се“, коментира още бившият вратар.

Инцидентът се случи в края на полувремето при резултат 0:0, но след подновяването финландците реализираха и спечелиха срещата с 1:0.

След мача селекционерът на Дания Каспер Хюлманд се разплака по време на пресконференцията и с думите си потвърди казаното от Петер Шмайхел.

„Имахме две възможности да играем мача (в събота) или утре (неделя) в 12.00 часа, и всички се съгласиха да играем днес. Но човек не може да играе, след като се чувства по този начин. Опитахме се да спечелим. Беше невероятно, че успяха да излязат и се опитаха да играят през второто полувреме“, заяви селекционерът на Дания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът обсъди с посланика на Гърция изграждането на газовия интерконектор
Премиерът обсъди с посланика на Гърция изграждането на газовия интерконектор
Путин готов за размяна на затворници със САЩ
Путин готов за размяна на затворници със САЩ