НОВИНИ

Пламен Марков: ЦСКА маха тирето от новия сезон, собствениците решават кой да бъде треньор

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:32, 01.04.2021
Чете се за: 01:09 мин.
Български футбол
пламен марков цска маха тирето новия сезон собствениците решават треньор

"Смяната на треньора е в правомощието само и единствено на собствениците. Те взимат решение кога да направят такава промяна. Не мога да кажа нещо по-различно. Другото е частно мнение, което какво значение има в крайна сметка, като промяната вече е факт“, заяви изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков по повод смяната на треньора на "червените" Бруно Акрапович с Любослав Пенев пред Дарик радио.

Марков коментира и завръщането на Любослав Пенев начело на тима и заяви, че се надява "червените" да преобразят представянето си по-добра насока:

"Не знам какво точно се е променило за тези две години, в които Любослав Пенев не беше в ЦСКА. На мен лично не ми го е казал, но след като го е декларирал в интервю, значи така мисли. Факт е, че вижда позитивни неща. Това говори добре, че клубът се развива в положителна посока. Надявам се, че с неговото назначаване и в малкото време, което има да работи, ще направи необходимото, за да преобрази отбора и той да се представя по-добре", коментира Марков.

Той разкри, че най-вероятно от следващия сезон тирето ще отпадне от името на ЦСКА-София:

"Не съм юрист и не мога с точност да кажа докъде стигна процедурата с премахването на тирето от името на ЦСКА. За тирето знам само, че въпросът се решава и от новия сезон, защото такива са правилата, ще отпадне. Отново казвам, че може да бъркам, защото не съм специалист".

Изпълнителният директор на "армейците" коментира и представянето на българския национален отбор в първите мачове от квалификациите за Световното първенство в Катар догодина:

"В моята сфера е националният отбор на България. Мисля, че подходът (на Ясен Петров) е правилен. Правилно е да се даде път на млади футболисти с оглед на резултатите, които през последните години не са никак обнадеждаващи. Няма никакво значение дали на мен са ми харесали младите футболисти, които играха срещу Северна Ирландия, или не. Има си треньор, който поставя съответните си изисквания, предвид на целите, които има отборът. Важното е на него да му изглеждат добре в концепцията, която той е планирал. Това е моята гледна точка", каза още директорът в ЦСКА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йоан Тодоров и Юлия Златкова спечелиха в гигантския слалом в Банско
Йоан Тодоров и Юлия Златкова спечелиха в гигантския слалом в Банско
Гугъл връща служителите си в офисите
Гугъл връща служителите си в офисите