НОВИНИ

Планинските спасители от Дупница подновяват дежурствата на Седемте рилски езера

планинските спасители дупница подновяват дежурствата седемте рилски езера
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:32, 26.06.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Планинските спасители от отряда в Дупница подновяват постоянните си дежурства на Седемте рилски езера до края на лятото, съобщи говорителят на екипа Божидар Джокин. Той подчерта, че летният сезон започва без инциденти.

Спасителите ще са на езерата всеки ден, не и нощем. Това ще стане възможно когато бъде завършена базата на спасителния отряд, която вече се строи, каза Джокин:

"Зависи от потока на туристите, но поне до средата на септември ще бъде ежедневно дежурство. Когато направим базата, тогава ще има и денонощно дежурство. Засега ще има само през деня. Засега е спокойно. Нямаме инциденти, откакто започна летният сезон".

Месеците юли и август са с най-много посетители, туристи, последователи на Петър Дънов край Седемте езера, но и в края на юни десетки са по циркуса:

"Има доста туристи, основно чужденци. Все още има сняг. Ако някой ходи нагоре, да има предвид, че от Бъбрека към Шесто, Седмо езеро условията са си почти зимни, така че да имат добра екипировка и хубави обувки. Сняг има още, така че да внимават от подхлъзване", допълва Джокин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявяват бедствено положение след пороя в Котел
Обявяват бедствено положение след пороя в Котел
Пет жертви и щети за милиони след торнадото в Чехия
Пет жертви и щети за милиони след торнадото в Чехия