НОВИНИ

По-хладно време днес и с валежи

хладно време валежи
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 02.09.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Предимно слънчево ще бъде днес. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – временно силен вятър от северозапад, с който ще проникне по-хладен въздух. Максималните температури ще са от 25-27° на места в Северозападна България, до 32-34° в източните райони от страната.

Висока остава вероятността от възникване на бързоразрастващи се пожари почти в цялата страна, с изключение на западните райони.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност, която бързо ще се разкъса и намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините, ще преобладава слънчево време, а валежи са малко вероятни. Температурите ще се понижат и максималните в курортите ще са от 16° на Алеко, до 23-24° в Банско и Добринище. Ще духа умерен вятър от северозапад, по високите и открити части от югозапад.

И утре в източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево, а на места в Западна България отново ще превали и прегърми. Температурите ще продължат бавно да се понижават. Валежи и гръмотевици ще има и в петък, вече на повече места в страната.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция отложи началото на учебната година заради Covid-19
Гърция отложи началото на учебната година заради Covid-19
188 случая на коронавирус при 6784 PCR теста
188 случая на коронавирус при 6784 PCR теста