НОВИНИ

По-хладно време днес. Облачно, ще превали

хладно време
bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 07.06.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Облачността ще е по-често значителна. Ще има и валежи от дъжд, на повече места, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевици, в часовете около и след обяд. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде в източните райони. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток.

По Черноморието облачността ще е променлива и на отделни места в следобедните часове също ще превали. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Максималните температури на морския бряг ще бъдат между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 17°-18°.

В планините ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, като сутринта по най-високите върхове на Рила и Пирин дъждът ще се примеси със сняг. Ще духа слаб югозападен, а в масивите от Източна България – умерен южен вятър. Максималните температури по високите върхове ще са между 4° и 7°, на Снежанка – около 12°, в курортите – от 13° на Алеко до 22° в Банско и Добринище.

И през новата седмица в сутрешните часове ще е слънчево, а около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, с по-голяма вероятност в Западна и Централна България ще има превалявания и гръмотевици. Температурите слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкрита е тайната за идеалната кожа на Елизабет II
Разкрита е тайната за идеалната кожа на Елизабет II
На много места по света се проведоха протести срещу расизма
На много места по света се проведоха протести срещу расизма