НОВИНИ

По-топло днес

топло
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 15.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, по-ниски в местата с по-трайни мъгли.

В часовете преди обяд в много райони ще бъде мъгливо, но по-късно през деня мъглите почти навсякъде ще разсеят и в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Преди обяд по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва и ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 21° до 24°. Температурата на морската вода е от 21° до 23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Ще бъде ветровито със силен и бурен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат от 9° на Алеко до 12° в Боровец.

В петък облачността ще се увеличи. Още сутринта на места в северозападните райони ще превали. Около и след обяд валежи ще има на повече места в Западна и Централна България. От северозапад ще прониква по-хладен въздух, но в Източна България вятърът ще е все още от юг и температурите там ще се повишат още малко.

През нощта срещу събота вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад. Валежи ще има и в Източна България. През почивните дни и в понеделник облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще има и валежи, предимно слаби. Вятърът ще остане от северозапад, слаб до умерен. С него ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат съществено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
819 са новите случаи на коронавирус, 350 са излекувани
819 са новите случаи на коронавирус, 350 са излекувани
България загуби и от Уелс
България загуби и от Уелс