НОВИНИ

По зрителски сигнал: Мизерни условия в болница по рехабилитация

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
09:20, 10.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Сигнал за мизерни условия, липса на храна и неясна регламентация в Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в град Бухово. Възмутени близки на пациент разказаха за условията в болницата пред БНТ.

Лилия и Иван намират съседа си в безсъзнание. След обаждане в Бърза помощ мъжът е откаран в Първа градска болница с прекаран инсулт, а няколко дни по-късно е настанен в Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в град Бухово. Така стават свидетели на ужасяващата гледка в лечебното заведение.

"Идвайки с дъщеря ми, влизайки в стаята при болния, виждаме го седнал на леглото, треперещ, по един памперс несменен, гол от кръста надолу с едно палтенце, без завивки на леглото, без нищо", заяви пред БНТ Лилия Атанасова.

"Мизерията е абсолютна вътре. Имам чувството, че не е мит подът поне от години. Хлябът беше свършил в събота, санитарка или не знам каква е, която дава храна на болните, яде от храната преди да им даде, аз лично го видях", допълни Иван Николов.

Управителят на болницата д-р Дора Велева отрича обвиненията и потвърди, че се полагат грижи за пациентите. Освен смяна на дограмата за последните 30 години ремонт на сградата на болницата не е правен.

"Условията са такива, каквито са ни оставени в тази сграда, която е на Кремиковска община, а ние като лечители имаме договор за лечение в това, което ни е предоставено", каза още Дора Велева, управител на Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

От Столична община съобщиха за "По света и у нас", че се подготвя проект за ремонт на сградата на болницата в Бухово.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България гостува на Португалия в двубой от предварителните квалификации за Евробаскет 2025
България гостува на Португалия в двубой от предварителните квалификации за Евробаскет 2025
Увеличаване на щата на "Гранична полиция" предлагат от МВР
Увеличаване на щата на "Гранична полиция" предлагат от МВР