НОВИНИ

Победителите от Уимбълдън при мъжете и при жените ще получат по 3 милиона долара

уимбълдън отново позволи участието тенисисти русия беларус 2023
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:17, 14.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Общият награден фонд на турнира от Големия шлем Уимбълдън тази година ще се увеличи с повече от 11%, като победителите на сингъл при мъжете и жените ще получат по 2,35 милиона паунда (3 милиона долара), съобщиха организаторите.

Общият награден фонд на турнира ще бъде 44,7 милиона паунда (56,5 милиона долара). Приходите за победителите на сингъл се върнаха на нивата, които бяха през 2019 година, последната преди пандемията от COVID-19. Наградата за шампионите на сингъл беше намаляла до 1,7 милиона паунда през 2021 година, след като през 2020-а турнирът беше отменен заради пандемията, а през миналата година победителите прибраха по 2 милиона паунда.

Организаторите обявиха, че приоритетът е поставен върху подкрепата за играчите в началните кръгове. Тези, които загубят в първия кръг, ще спечелят 55 000 паунда (69 500 долара), което е 10% увеличение от миналата година.

Хърватският тенисист Марин Чилич няма да играе на третия за годината турнир от Големия шлем, съобщиха още организаторите.

Вместо бившия номер 3 в света в основната схема ще се включи германецът Доминик Кьопфер. Освен това 34-годишният Чилич се оттегли и от турнира в Куинс. През януари хърватинът претърпя операция на коляното, върна се към тренировки през март, но все още не е готов за участие в турнири.

Миналата година Чилич също не участва на Уимбълдън заради положителен тест за COVID-19. Хърватинът е финалист през 2017 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Виолета Лорер сама оттегли кандидатурата си за ЕИБ
Асен Василев: Виолета Лорер сама оттегли кандидатурата си за ЕИБ
ИСУЛ отвори бърз коридор за пациенти от наводнените райони в Берковица и Монтана
ИСУЛ отвори бърз коридор за пациенти от наводнените райони в Берковица и Монтана