НОВИНИ

Погребаха убития кандидат за президент на Еквадор (СНИМКИ)

погребаха убития кандидат президент еквадор снимки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:26, 12.08.2023
Чете се за: 01:17 мин.
По света
Слушай новината

Траурна църковна литургия беше отслужена при масирано полицейско присъствие в Кито в памет на убития еквадорски политик Фернандо Вилявисенсио, предаде Ройтерс.

Бившият депутат и журналист, известен с антикорупционните си разследвания, беше застрелян след предизборна проява в сряда вечерта, по-малко от две седмици преди президентските избори, на които се беше кандидатирал.

На фона на вълната от насилие и престъпност в южноамериканската страна убийството накара някои еквадорци да се разколебаят дали да гласуват на изборите на 20 август и направи вота още по-труден за прогнозиране.

"Борба, прозрачност, саможертва - това е наследството на сина ми", заяви майка му Глория Валенсия пред събралите се опечалени в църква на гробището в Кито. "Всичките му усилия и всичко, направено от него - да се надяваме, че няма да бъдат изтъргувани от някого", добави Валенсия.

Ковчегът с тялото на Вилявисенсио бе поставен вчера и в зала в еквадорската столица, където негови поддръжници се събраха да положат цветя.

снимки: БТА

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пд ще разчита отново на разпределителката Маргарита Гунчева
Марица Пд ще разчита отново на разпределителката Маргарита Гунчева
ФК Монтана привлече още един чужденец
ФК Монтана привлече още един чужденец